Samenvatting

Als ik (Maartje van de Lindeloof) kijk naar de literatuur, de visie van de respondent uit Curaçao en mijn eigen visie, zie ik veel overeenkomsten op het gebied van de verschillende vormen van professionaliteit. Het grote verschil is vooral de kwaliteit van het werk. De taken en de manier van werken komen in grote lijnen overeen met het maatschappelijk werk in Nederland, alleen ligt de kwaliteit van het maatschappelijk werk in Curaçao ver onder dat van Nederland. Dit komt mede door de magere bijscholing die het maatschappelijk werk in Curaçao ondergaat.

De professionalisering van het maatschappelijk werk blijft in Curaçao achter. Dit komt doordat er weinig cursussen of andere bijscholingsmanieren gegeven worden.
Ook in Curaçao zijn de maatschappelijk werkers verplicht om zich te houden aan de algemene code voor het maatschappelijk werk.
Een groot verschil tussen het maatschappelijk werk in Curaçao en in Nederland zit hem in het feit dat de samenwerking met verschillende instellingen in Curaçao een stuk lastiger verloopt dan in Nederland. Het gevolg hiervan is dat de cliënt van het kastje naar de muur gestuurd wordt, wat de cliënt zeker niet helpt binnen de hulpverlening.

Graag reacties vanuit Curaçao! (onder 'Discussies' in rechterkolom)

Wegens onderhoud is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen. Excuus voor het ongemakEen ogenblik geduld a.u.b.