Samenvatting

Vrouw van zeventig is vier jaar geleden weduwe geworden waar zij nog steeds veel verdriet van heeft. Zij heeft last van aderontstekingen waardoor zij weinig mobiel is. Zij komt vrijwel niet buiten en zij krijgt ook vrijwel geen bezoek. Contacten met haar kinderen zijn er bijna niet meer; vooral het contact met haar dochter mist zij erg. Bij het afbakenen van de problemen zegt cli뮴 dat het sociaal isolement haar grootste probleem is.
Met een activerende aanpak, waarbij de taken die cli뮴 en werker op zich gaan nemen, duidelijk worden vastgelegd, wordt toegewerkt naar het deelnemen aan een dagopvangproject waarbij tevens voor vervoer wordt gezorgd. Een hulpverleningstraject van een jaar wordt afgesproken met maandelijkse contacten. Tijdens de looptijd van de hulpverlening waarvan cli뮴 een goed gebruik maakt, komt de maatschappelijk werker aan de weet dat cli뮴 veel drinkt, daardoor financi묥 problemen heeft en dat dit ook de reden is dat dochter niet meer thuis komt. Omdat cli뮴 zelf daar niet over begint blijft dit tussen cli뮴 en werker onbesproken

Een in eerste aanleg tamelijk ongecompliceerde praktijksituatie die na verloop van tijd complicaties gaat vertonen. De activerende aanpak heeft echter tot het resultaat geleid dat cli뮴 in het begin wenste: opheffen va het sociaal isolement.

Wegens onderhoud is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen. Excuus voor het ongemakEen ogenblik geduld a.u.b.