Samenvatting

De professionalisering van het maatschappelijk werk is een actueel thema. Van alle kanten worden er zorgen over de professionalisering geuit. Van bijzonder hoogleraren tot opleiders en zelfs Tweede Kamerleden. Dan is wel de vraag: Waar blijven de reacties van managers en (vooral) maatschappelijk werkers zelf?
Een breed debat over de professionalisering van het maatschappelijk werk is hard nodig.
In bijgaand document (zie bijlage hieronder) concrete vragen die elke maatschappelijk werker, elk team voor maatschappelijk werk en elke instelling voor maatschappelijk werk kan behandelen om de eigen professionaliseringsbalans op te maken. Wat gaat er goed en wat moet er worden verbeterd? Voor hen die deze vragen willen voorbereiden of als achtergrondinformatie bij het debat willen gebruiken is het artikel ‘Effectiviteit en kwaliteit in professioneel perspectief’ beschikbaar. Een artikel dat de zorgen over de professionalisering en enkele essentiële discussiepunten vanuit een professioneel perspectief toelicht.
Dat alles gericht op de hamvraag: ‘Wat is een effectieve maatschappelijk werker? ’ Aan u het antwoord! In de bijlage volgen de discussievragen: veel succes bij uw discussies!

Let op: zie voor meer informatie het artikel ‘EFFECTIVITEIT EN KWALITEIT IN PROFESSIONEEL PERSPECTIEF’ (11 pag.): zie eveneens op deze site.

In de kennisgroep 'Professionalisering Maatschappelijk Werk' vindt u meer achtergrondinformatie over het debat en kunt u uw reactie of discussiebijdrage kwijt. Als u nog geen deelnemer bent van CasusConsult kunt u zich aanmelden en vervolgens inschrijven bij deze kennisgroep.

Bijlage