Het boek Moresprudentie leert lezers – student, docent, uitvoerend sociaal werker, leidinggevende, begeleider, opdrachtgever of andere belangstellenden - morele keuzes te herkennen en analyserend praktische dilemma’s op te lossen. Dilemma’s bij het werken met cliënten tot en met dilemma’s bij het werken met collega’s en opdrachtgevers. Met veel casussen.

Uit review op Bol.com door Kirsten Regtop'Een verademing en verrijking voor ons vak als hulpverleners'
'Verwacht geen boek waar je als professional in het sociaal domein eenvoudig doorheen gaat, maar ga het zeker lezen als je behoefte hebt aan verdieping in je werk. Als je de moeite neemt te beginnen bij deel 1 voordat je aan deel 2 (praktischer gedeelte), dan krijgt deel 2 veel meer betekenis. Belangrijkste inzicht voor mij: We hebben een normatief vak. 
Voor mij als expert op het gebied van de aanpak van huiselijk geweld geldt dat dit maakt dat ik nog steviger mijn boodschap over kan brengen. Als sociaal werker heb ik de maatschappelijke opdracht opgepakt om het taboe te doorbreken en dit sterk vakinhoudelijke boek geeft mij zelfvertrouwen. 
Groot voordeel aan dit boek is dat er na elk hoofdstuk leervragen staan, hierdoor beklijft de aangereikte kennis nog beter. Ook de link naar de website met nog meer vragen en informatie zijn helpend daarbij'

Uit review op Bol.com door Jurja Steenmeijer'Compleet en aanrader'
'Dit boek biedt een zeer complete basis en is een aanrader voor alle sociale professionals! Mooie bijkomstigheid is dat het alle artikelen van de beroepscodes behandelt en van een (morele) toelichting voorziet. Daardoor is het ook als naslagwerk en 'opfrisser' prima te gebruiken'.

Uit review op Bol.com door Hester de Boer: 'Ik raad docenten en professionals in het sociaal werk dit boek aan en zo de ethische laag van het vak te voelen, te vatten en te kunnen verwoorden'
Al vijf jaar gaat het boek Moresprudentie met mij mee ter voorbereiding van de trainingen ‘werken met beroepsstandaarden’ die ik geef vanuit de BPSW-school. Voor mij is het boek een naslagwerk. Want het is goed bruikbaar als je wilt leren wat en hoe je werkt met ethiek en beroepscode in het sociaal werk. En als je, zoals ik, geen kaft tot kaft lezer bent. Ik begon het boek namelijk te lezen bij deel B (‘De beroepspraktijk gezien vanuit de beroepscode’). 
En het fijne van het boek is dat het niet uitmaakt waar je begint met lezen, want de onderwerpen worden zo helder ingeleid dat je prima net dat stuk kunt lezen waar je op dat moment in bent geïnteresseerd. Bij mij was dat eerst vooral het nut van het werken met de beroepscode in de praktijk. 
In de loop van de jaren pakte ik er ook telkens een onderwerp bij uit deel A (‘Het theoretisch kader waarbinnen moresprudentie ontstaat’). Zo was ik geïnteresseerd in de legitimatie van de beroepscompetentie voor de autonome professional. In hoofdstuk twee (2.4) las ik dat er regels zijn die horen bij het ‘goed’ uitvoeren van professionele autonomie. In dat hoofdstuk maken de auteurs mij attent op het werk van Immanuel Kant, waarin deze autonomie verbindt met menselijke waardigheid. Voor mij is dat een belangrijk denkconcept bij het reflecteren op de norm over respect in de beroepscode.
Ik vertrouw erop dat ik in de ontwikkeling van mijn werk op deze manier steeds door een stuk tekst uit het boek ondersteund kan worden en daarop door te studeren.
Gelet op mijn ervaringen met Moresprudentie, raad ik docenten en professionals in het sociaal werk aan dit boek zowel voor studie- als praktijkdoeleinden te gebruiken en zo de ethische laag van het vak te voelen, te vatten en te kunnen verwoorden.

Zie ook: https://www.buitinkbeleidsadvies.nl/#lb77907/een-verademing-en-verrijking-voor-ons-vak-als-hulpverleners

 
Een ogenblik geduld a.u.b.