Het archief van de geschiedenis van het maatschappelijk werk is voor iedereen toegankelijk. Het is een klein maar uniek archief; het Marie Kamphuis Archief. Met materiaal, ook voor studie, dat nergens anders is te vinden.

Het archief is in 1999 begonnen met publicaties, documenten en vakliteratuur van Marie Kamphuis. Al snel kwamen daar nalatenschappen van andere maatschappelijk werkers bij, zoals Bertje Jens en Meta Petri. Ook opleidingen (ASCA, De Karthuizer, Hogeschool Amsterdam) en instellingen (JOINT) schonken hun lesmateriaal, vakliteratuur, verslagen en uitgevoerde onderzoeken aan het archief. Daarnaast is er vanuit de Marie Kamphuis Stichting oral history verzameld: interviews en interviewartikelen. In het archief is uniek materiaal aanwezig, dat nergens anders te vinden is. 

Een overzicht van de inventaris vindt u op http://www.mariekamphuisstichting.nl, onder de pagina Archief. 
Adres van het archief: Leidseweg 80, 3531 BE, Utrecht (in het kantoor van de Beroepsvereniging voor Professionals in Sociaal Werk, BPSW).

Wie was Marie Kamphuis?
Marie Kamphuis (1907 - 2004) was één van de grondleggers van het moderne maatschappelijk of sociaal werk na de Tweede Wereldoorlog in Nederland. 
Meer interessante informatie over Marie Kamphuis, klik hier.


Een ogenblik geduld a.u.b.