Samenvatting
In deze kennisgroep 'CASUSCONSULT' kunnen alle deelnemers van CasusConsult hun vragen over - en suggesties voor - CasusConsult kwijt. Alle vragen en opmerkingen zijn welkom!
CasusConsult wil zelf ook blijven leren, daarvoor zijn de opmerkingen van deelnemers zeer nuttig!
Plaats uw vragen en opmerkingen s.v.p. in het vak 'Consultaties' (klik op + in het vak 'Consultaties'). Hier kunt u zelf opmerkingen en vragen stellen, c.q. reageren op andere vragen en mee discussiëren over de ontwikkeling van deze site.
INFO OVER CASUSCONSULT
Deelnemers van CasusConsult kunnen casussen en kennis delen, daarover discussiëren, zelf discussies en links (artikelen, websites en andere documenten) plaatsen, zelf bepalen wie wat mag inzien, (automatische) zoekmachines benutten, etc.
Iedereen kan na aanmelding bij CasusConsult deelnemer worden van de kennisgroepen die hij/zij uitkiest.
Teams, organisaties, verenigingen, opleidingsgroepen, etc. kunnen een kennisgroepen starten.
Maar: kennis delen gaat niet vanzelf; deelnemers in een kennisgroep moeten zich actief verbinden aan het doel van de betreffende kennisgroep. Elke kennisgroep wordt geleid door een beheerder en die stelt samen met de deelnemers de deelname regels op. Bijvoorbeeld afspraken over de regelmaat van inbreng van nieuwe items of casussen en afspraken over het reageren op andere inbreng.
CasusConsult is bedoeld om actief kennis te delen en vooral te leren! Individuele inschrijving heeft alleen informatieve zin. Er valt genoeg te lezen inderdaad. Maar dan doen we nog niet aan kennisdelen. Daarom is het handiger om collega’s of mede-studenten te vinden die zich in eenzelfde kennisgroep willen inschrijven. Of nog beter: om docent of teamleider te vragen om een kennisgroep te starten. Dit kan uiteraard op instellings-, regionaal of provinciaal niveau, maar ook op landelijk niveau, via de beroepsvereniging bijvoorbeeld, worden georganiseerd.
Feit is dat achter deelname een prikkel moet staan: of je voelt als professional de inhoudelijke prikkel om te reageren op vragen en/of casussen en/of je krijgt register- of opleidingspunten voor deelname. Elke kennisgroep moet ook pro-actief worden geleid door een 'beheerder'.
De site is vanuit een idealistisch idee om efficiënter kennis te delen en te benutten, ontwikkeld in de sector maatschappelijk werk. De site is overigens nog in ontwikkeling, maar voldoende klaar om te benutten! De homepage kan op maat worden gemaakt voor elke beroepsgroep, c.q. worden gekoppeld aan de website van een (beroeps)vereniging of organisatie. Zodat het een service van de beroepsvereniging wordt.
Wegens onderhoud is het op dit moment niet mogelijk om in te loggen. Excuus voor het ongemak